Send oss en forespørsel

Varmekabler/folie

Arkel Innlandet AS leverer og monterer varmekabler i alle rom, såvel som utendørs frostsikring og is- og snøsmelting.
Varmefolie er beregnet for tørre løsninger, og egner seg godt under tregulv, gulvbelegg, laminat og fliser. Det kan benyttes i alle typer oppholdsrom, kjøkken og kjeller. Folievarme kan også monteres i tak eller bjelkelag.

I nye bygg kan man allerede i planleggingsfasen bestemme i hvilke rom det skal være gulvvarme. Dette gir en unik mulighet til å skreddersy varmegulvet for optimal komfort og effektiv energibruk. Det er ikke nødvendig å ta de samme hensyn til gulvets byggehøyde, terskelhøyde osv. som ved rehabilitering.


Varmemetoder, gulvvarmeanlegg

Før du installerer gulvvarme må du ta beslutningen om hvilken varmemetode som dekker dine behov best.

 1. Total oppvarming (også kalt primær oppvarming) er når gulvvarmen brukes som eneste oppvarmingskilde i rommet.

Gulvvarmesystemer er energieffektive, og kan uten problemer benyttes som eneste oppvarmingskilde i hele boligen.

 1. Komfortvarme (også kalt supplementær varme) er når gulvvarmen brukes som supplement til andre varmekilder som panelovner, peiser, vedovner etc

Gulvvarmesystemer gjør gulvene behagelig lune, kan installeres på de fleste underlag og overdekkes med alle typer gulvbelegg.


Varmekabler

Varmeløsninger kabler uteNormalt anbefales det å støpe tradisjonelle varmekabler inn i betongsjikt med en tykkelse på 30 – 50 mm som siden kan dekoreres med fliser, parkett, laminat eller gulvbelegg. Det er i nybygg også enkelt å sørge for at kablene blir tilstrekkelig isolert med termisk isolasjon på undersiden.

Det er verdt å merke seg de lave installasjonskostnadene forbundet med varmekabler i et nytt bygg sett i forhold til vannbårne systemer. Installasjonskostnadene er normalt heller ikke høyere enn for alternative elektriske oppvarmingssystemer. For å sammenlikne driftskostnader for ulike type varmekilder kan du prøve energikalkulatoren her.


Varmefolie

Varmefolie er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv. Ingen støpemasser, lav byggehøyde og en rask varme som er lett å regulere. Holder seg under parkettleverandørenes krav til 27oC, forutsatt at man ikke dekker til gulvet med f.eks. dyner, sakkosekker, delevegger eller liknende. Man kan bruke tepper, men ikke tepper med gummi underside eller for tykke tepper.

Ved installasjon under tregulv, parkett, laminat, vinyl og lignende må det alltid benyttes en termostat med mulighet for maks. begrensning av gulvtemperaturen. NB! Ikke bruk parkett av lønn og bøk da de i utgangspunktet ikke tåler gulvvarme. Sjekk alltid med produsenten av tregulvet om hvorvidt det tåler gulvvarme.

Varmefolien legges direkte på tynne depron isolasjonsplater, som i tillegg til å være trinnlydsdempende, sørger for at varmen ledes opp i gulvet. Den elektriske installasjonen skjer raskt ved hjelp av godkjente tilkoplingsklemmer og tilkoplingstang. Over folien legger man en 0,2mm plast før parkett, laminat etc. Folievarme leveres i wattstyrken 60, 90, 120 og 150W/m2.

Fordeler med varmefolie

 • Utrolig praktisk ved rehabilitering av gulv.
 • Veldig lett å tilpasse ved montering.
 • Lavt strømforbruk.
 • Lav byggehøyde – 6mm inklusive underlagsmatte.
 • I motsetning til panelovner og vedovner spres varmen jevnt over hele rommet og sikrer en god komfortvarme.
 • Varmegulv gjør at du kan senke romtemperaturen flere grader uten at du føler at det er kaldt.
 • Kan legges i bjelkelag, tak eller under klikk-gulv.

Hvorfor velge et elektrisk gulvvarmesystem?

 • Et elektrisk gulvvarmesystem har lavere installsjonskostnader sammenlignet med vann- eller luftbårne varmesystemer, spesielt i mindre eller lavenergihus.
 • Mens de fleste andre varmesystemer har en energieffektivitet under 100% utnytter elektriske varmesystemer energien 100%. Derfor bruker du ikke mer energi enn akkurat det du trenger for å holde huset varmt og komfortabelt.
 • En termostat med tidsur bidrar til ytterligere energisparing uten å miste komfort. Med en ENØK termostat kan du senke varmen om natten, og når huset er tomt om dagen.
 • Et elektrisk gulvvarmesystem reagerer raskt fordi kablene eller folien er installert rett under gulvoverflaten. Det er grunnen til at du kan oppnå komfortabel varme uten energitap.
 • Elektriske gulvvarmeløsninger gir deg frihet til å innrede hjemmet ditt akkurat slik du og familien ønsker.
 • Du får varme der du skal ha den uten varmetap på veien fra fyrrom til ønsket sted for gulvvarme.
 • Med et elektrisk gulvvarmesystem er servicekostnadene lave sammenligned med alle andre varmesystemer. Varmekabler og varmefolie har lang levetid, og med unntak av reléet i termostater er det ingen slitedeler som f.eks. pumper, ventiler eller kompressorer og derfor heller ingen vedlikeholdskostnader.